donderdag 2 september 2010

Intro

Wij zijn Hanna en Cynthia. Zijn 2e jaars studenten op het grafisch lyceum Rotterdam. Voor het vak VerkoopTechniek moeten wij een blog maken over trends. Hier volgt een beschrijving van 'wat zijn trends':

Een trend is een richting waarin iets zich ontwikkeld. Voorbeelden van trends zijn mode, nieuwe sociale netwerken etc. Trends duren soms wel 10 jaar, maar meestal veel korter. De tijdduur van een trend heeft vooral te maken met de populariteit van het product.

Je hebt verschillende trend niveau's, zoals:
- Megatrends
- Maxitrends
- Microtrends

Megatrends zijn ontwikkelingen die grote invloed hebben op het alle daagse leven van de mensen. Megatrends hebben een levensloop van 10 tot 30 jaar. Megatrends zijn op maatschappelijk niveau.

Maxitrends hebben een termijn van 5 tot 10 jaar. Maxitrends zijn trends die betrekkingen hebben op de consumenten. Vooral naar verlangens, wensen, behoeften en dromen.

Microtrends zijn hypes van een korte levensduur (max. 1 jaar). Microtrends zijn gericht op productniveau, zoals "de beestjes" van de AH tijdens het WK toernooi 2010.Wij hebben als onderwerp gekozen voor 'lifestyle in the livingroom'. Hiermee willen we de trends aan jullie voorstellen van het interieur.

3 opmerkingen:

 1. heeee damess!

  mooie onderwerp + thema. ziet er heel professioneel uit!
  ga zo dooor !

  groetjes mandy & becky x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo! Erg leuk om te lezen. Ik ben onder de indruk van het bankstel; erg strak design inderdaad. Waar is deze te koop?

  Alvast bedankt! Groetjes, Aysun

  BeantwoordenVerwijderen