maandag 25 oktober 2010

Productvoorstel

Nieuw product:
Na het brainstormen zijn we tot de conclusie gekomen om een nieuwe lijn op de markt te brengen. De kleur dat helemaal hot gaat worden in deze trend is bordeaux rood. Door bordeaux rood te gebruiken, brengen we veel sfeer in de woonkamer. We houden de meubels wel strak met een glans, waardoor er design blijft.
Hoe past dit binnen de trend?
Bordeauxrood is een kleur van vroeger. Wat ook helemaal hot word binnenkort is retro. Daarom hebben we gekozen voor bordeauxrood. En mensen hebben ook steeds meer behoefte aan design (goede kwaliteit).

Doelgroep:
Door deze nieuwe lijn te ontwerpen, willen we ons richten op de doelgroep ‘mensen die op zoek zijn naar starterswoningen’. Deze mensen zijn meestal rond de 20-30 jaar. Ze vinden het vaak leuk om een nieuwe trend in huis te halen, dus vandaar gaan wij op deze mensen ons richten.
Een specifiek persoon is een man en vrouw, ze zijn rond de 26 jaar en wonen nog bij hun ouders. Dat zijn ze zat, dus gaan ze op zoek naar een leuk huisje voor een leuke prijs. Dat moeten ze dus gaan inrichten, ze gaan folders bekijken, catalogussen doorzoeken, van wat willen ze nou? Dan komt deze nieuwe lijn op hun pad en denken: ‘dat heeft nog niemand’. En gaan dat kopen.
Concurrerende producten en bedrijven:
Wij spreken meer over concurrerende bedrijven, omdat wij een hele nieuwe lijn op de markt brengen i.p.v. Een nieuw product. Onze concurrerende bedrijven is vooral Ikea. Mensen die voor de eerste keer een huisje kopen, hebben nog niet zo heel veel geld. Ze gaat hun vooral over de prijs, dus wij willen ze laag mogelijk verkopen. Ikea is ook goedkoop, vandaar dat wij dat zien als concurrerende bedrijven.
Prijscategorie:
We beginnen in de lage prijscategorie, omdat mensen die voor de eerste keer een huisje kopen, niet gelijk in een groot huis gaan wonen. Dit omdat ze natuurlijk nog niet heel veel geld hebben, omdat ze nog niet zoveel werkervaring hebben. Dan hebben ze niet veel geld om aan het interieur uit te geven. Meestal willen ze er ook een auto bij hebben, dus moeten ze daar ook geld voor reserveren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten